Aanmelden en prijzen

Kinderopvang vanaf € 0,55 per uur
De kosten voor de kinderopvang zijn voor ieder gezin anders. En zijn soms moeilijk te berekenen. Dit heeft te maken met de kinderopvangtoeslag die u via de Belastingdienst kunt ontvangen wanneer u als ouder(s) werkt of studeert. De hoogte van de toeslag is onder meer afhankelijk van uw gezinsinkomen, het aantal kinderen per gezin en de opvangsoort die u nodig heeft.  Onze uurtarieven, zijn daarmee meestal bruto tarieven. Netto betaalt u, afhankelijk van uw inkomen, over het algemeen veel minder. Voor de laagste inkomensgroepen bedragen de kosten soms slechts € 0,55 per uur!

Wat betekent dit in uw situatie?
Op de site van de belastingdienst kunt u vinden wat de voorwaarden zijn (klik hier) om voor de toeslag in aanmerking te komen en kunt u berekenen (klik hier) hoeveel toeslag u ontvangt.

Uurtarieven Kindcentrum Beatrix

Via onderstaande link vindt u ons tariefoverzicht. De tarieven bieden veel mogelijkheden, afgestemd op de verschillende vragen naar kinderopvang. Ook meer incidentele opvang of opvang in alleen de even of oneven weken is mogelijk. Wij adviseren u daarom graag persoonlijk over de, voor uw gezin, meest voordelige mogelijkheden. Voor een voorstel op maat kunt u contact met ons opnemen via 0592-409865 of kinderopvang@ckcdrenthe.nl of via het invullen van het aanmeldformulier, onderaan deze pagina. Daar vindt u ook het tarievenoverzicht.

Aanmelden en tarieven Peuteropvang

De betaalwijze van de peuteropvang hangt af van uw gezinssituatie:

1. U werkt en/of studeert als ouder(s) allebei of als alleenstaande ouder

In dat geval kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen bij de belastingdienst. Vervolgens betaalt u de bruto tarieven voor de peuteropvang en ontvangt u van de belastingdienst een inkomensafhankelijke bijdrage terug.

1. Slechts één van beide of geen van de ouders werkt of studeert
    De peuteropvang wordt dan deels gefinancierd vanuit gemeentelijke subsidie. U betaalt aan ons direct een gereduceerde inkomensafhankelijke bijdrage voor de peuteropvang.

De netto kosten voor een peuteropvangplaats zijn in beide gevallen gelijk. In onderstaande documenten vindt u:

• een overzicht van de netto kosten per inkomenscategorie (vanaf netto €11,85 per maand)

• een aanmeldformulier voor de peuteropvang

• uitleg over het aanvragen van kinderopvangtoeslag

Heeft u vragen over de kosten en aanmelding voor kinderopvang, peuteropvang, of buitenschoolse opvang? U kunt dan contact opnemen met de directie van Kindcentrum Beatrix via prinsesbeatrix@ckcdrenthe.nl , of 0593-522718

Documenten
In dit formulier vindt u de stappen die u moet doorlopen om kinderopvangtoeslag aan te vragen.
Middels dit formulier kunt u uw kind aanmelden voor kdv en bso. Het ingevulde formulier kunt u opsturen naar het e-mail adres onderaan het formulier.
In dit document vindt u de tarieven voor peuteropvang op ons kindcentrum.
In dit document vindt u de huidige tarieven (2019) voor kinderdagopvang, VSO en BSO.