Groep 3/4

Dit schooljaar hebben we een combinatiegroep 3/4  van 20 leerlingen. De groep bestaat uit 12
jongens en 13 meisjes. Een mooie verdeling!

Vanaf 8.25 uur komen iedere morgen al leerlingen het lokaal binnen en beginnen ze, in een ongedwongen sfeer, met doorgaans ‘speelse’ leeractiviteiten. Juf Marloes en/of juf Anika zijn dan ook al aanwezig in de klas en doordat de leerlingen tot 8.30 uur geleidelijk binnen komen lopen is er rustig tijd voor een persoonlijke begroeting en aandacht.
Van 8.30 uur tot 8.45 uur is iedereen actief bezig met deze inloopactiviteit.
Hierna hebben we een gezamenlijke dagopening. Op maandagmorgen is dit een kringgesprek waar we uitgebreid de tijd voor nemen. De kinderen willen graag hun belevenissen van het weekend met elkaar delen. Ook verzamelen we iedere maandagmorgen het meegebrachte geld voor ons goede doelen spaarpotje. De rest van de week vertellen we tijdens de dagopening twee keer een bijbelverhaal, zingen we christelijke liederen en proberen we soms nog even tijd vrij te maken voor een kort kringgesprek.
Na de dagopening gaan we aan de slag met de leervakken. De methodes die we hiervoor gebruiken zijn:

Groep 3                                                                Groep 4
Veilig leren lezen                                                 Estafette
Taal op maat (2e helft schooljaar)                       Taal op maat- spelling
Rekenen WizWijs                                                 Taal op maat- taal
Schrijven Pennenstreken                                      Rekenen WizWijs
                                                                              Schrijven Pennenstreken

De methodes die we gebruiken houden rekening met het werken en leren in een gecombineerde groep.

Het is erg leuk om te zien en te ervaren hoe de leerlingen leren samenwerken en rekening houden met elkaar in deze combinatiegroep. Ook wordt het zelfstandig werken regelmatig gestimuleerd doordat juf het ene moment instructie geeft aan groep 3 en een ander moment aan groep 4.

Op woensdagmorgen hebben we ook muziek en vrijdagochtend gaan we gymmen in de Drenthehal.

Het middagprogramma wordt gevuld met eenmaal in de week:

Engels m.b.v. digitaal programma Take it Easy
Verkeer m.b.v. verkeerskranten
Crea
Buiten spelen

Wereldoriëntatie:

• Huisje, boompje, beestje afleveringen
  • Spreekbeurten door leerlingen gr. 4
  • NME project (Natuur en Milieu Educatie)

Aan het begin van elk schooljaar houden we een open ochtend op school. U bent dan van harte welkom een kijkje te komen nemen in deze gezellige groep 3/4!