KiVaSchool

Wij zijn één van de twee gecertificeerde KiVa-scholen in de provincie Drenthe.

KiVa is een programma dat werkt aan positieve groepsvorming om pesten en groepsproblemen te voorkomen en op te lossen.
KiVa gebruikt de kracht van de groep. Het is een schoolbreed, preventief antipestprogramma.
KiVa is ontwikkeld in Finland en is gebaseerd op jarenlang onderzoek en voor het eerst getest in Finland in het schooljaar 2007-2008.
In Nederland is KiVa onderzocht van 2012-2014 en ook in Nederland is KiVa effectief bevonden.
Pesten nam op KiVa-scholen met meer dan de helft af!

KiVa ​​is een Fins woord en betekent leuk of fijn. Het is ook een afkorting voor de Finse zin: Leuke school zonder pesten.