Opleidingsinstituten

Stenden Hogeschool

Samen met de PABO van Stenden Hogeschool, werken we aan professioneel onderwijs door:

• continue begeleiding van studenten die stage lopen op onze school (HBO)
  • verweven van opleiding en werkveld, praktijk en theorie
  • kennisdeling, waardoor de kwaliteit van ons onderwijs verbetert

Concreet houdt dit in dat studenten uit leerjaar 1, 2 of 3 lessen verzorgen in de verschillende groepen van onze school.

Studenten uit leerjaar 4 krijgen de gelegenheid om hun opgedane (theoretische) kennis een langere periode achtereen in de praktijk te brengen. Deze studenten geven, voor een periode van een half jaar, 3 dagen per week de les aan een groep, onder supervisie van de eigen groepsleerkracht van de kinderen.

Drenthe College/Alfa College

Zowel met het Drenthe College als het Alfa College werken we samen aan de profesionalisering van extra hulp in de groep door:

• continue begeleiding van studenten die stage lopen op onze school (MBO)
  • verweven van opleiding en werkveld, praktijk en theorie
  • kennisdeling, waardoor de kwaliteit van ons onderwijs verbetert

Concreet houdt dit in dat studenten begeleidingsactiviteiten uitvoeren in de verschillende groepen van onze school.

Studenten zijn meestal meerdere dagen per week, voor een langere periode, in een bepaalde groep.